یک تحلیلگر روس گفت که دولت روسیه ممکن است پس از سقوط دولت بشار اسد در سوریه ، سیستم ضد هوایی اس 300 را در اختیار ایران قرار دهد.
به گزارش عصر ایران " روسلان پوخف" مدیر مرکز بررسی های استراتژیک و تکنولوژیک در مسکو ضمن اعلام این مطلب گفت :" تصمیم به عدم فروش اس 300 به ایران تصمیمی سیاسی است و این سیستم مشمول تحریم های بین المللی ایران نیست."
وی افزود : " اگر حکومت سوریه بدون رضایت روسیه و در اثر مداخله خارجی غربی ها سرنگون شود و یا اگر مسکو از روند انتقال مسالمت آمیز قدرت به یک دولت انتقالی رضایت نداشته باشد ،آن وقت ممکن است واکنش مسکو فروش موشک های اس 300 به ایران باشد."
وی در تشریح ادعای خود گفت :" سقوط حکومت بشار اسد احتمال حمله نظامی (غرب) به ایران را قوت خواهد بخشید. در آن موقع فروش اس 300 به ایران می تواند تصمیمی به موقع باشد."
روسیه در سال 2010 علی رغم توافقات قبلی قرار داد فروش سیستم پدافند اس 300 به ایران را به طور یکجانبه لغو کرد. مسکو می گوید غرامت این قرار داد را به ایران پرداخته است.
این تحلیلگر روس که همزمان عضو هیئت مشاوران وزارت دفاع روسیه نیز می باشد ، در ادامه تاکید کرد که عدم فروش سامانه اس 300 به ایران سبب شد تا ایران در خرید برخی سامانه های نظامی و غیر نظامی از روسیه تجدید نظر کند.
وی در این زمینه به انصراف ایران از خرید 40 فروند هواپیمای مسافربری TU-204به ارزش تقریبی 3 میلیارد و 500 میلیون دلار اشاره کرد.
بر اساس آمارهای جدید روسیه در سال 2012 بیش از 5 میلیارد و 700 میلیون دلار قرار داد فروش سلاح با کشورهای مختلف جهان به امضا رسانده است و این در حالی است که این کشور در سال 2011 3 میلیارد و 300 میلیون دلار قرار داد نظامی داشته است.
در نیمه نخست سال 2012 روسیه بیش از 6 میلیارد و 500 میلیون دلار اسلحه به کشورهای مختلف صادر کرده است.
نتانیاهو در ادامه با اشاره به اینکه تحریم های بین المللی علیه ایران بر اقتصاد این کشور صدماتی وارد کرده است ، افزود : اما این تحریم ها برای تهران ناراحت کننده بوده و شدید نیستند.
---------------------------------------------------------------
بنیامین نتانیاهو نخست وزیر اسراییل با اشاره به اینکه ایران با ادامه برنامه هسته ای همه جهان را تحقیر می کند مدعی شد که ایران برنامه دارد تا درصد غنی سازی خود را ارتقا داده و به بالای 20 درصد برساند.
به گزارش عصر ایران نخست وزیر اسراییل روز دوشنبه در جلسه کمیته دفاعی و امور خارجی پارلمان (کنست) با اشاره به برنامه هسته ای ایران گفت که گفتگوهای ایران با کشورهای 1+5 تا کنون به نتیجه مشخصی نرسیده است.
نتانیاهو با اشاره به اینکه ایران با ادامه غنی سازی اورانیوم اعلام کرده است که حتی میلیمتری از موضع خود عقب نخواهد نشست ، گفت : ایران با غنی سازی 3 درصد کنونی خود قابلیت تولید 4 بمب را دارد در حالی که فشارهای کشورهای 1+5 بیشتر برای توقف غنی سازی 20 درصد ایران متمرکز شده است.
گفتنی است اسراییل خواستار توقف کامل غنی سازی در ایران ، ارسال ذخیره اورانیوم غنی شده ایران به خارج و نیز تعطیلی سایت غنی سازی فردو است.
نتانیاهو در ادامه با اشاره به اینکه تحریم های بین المللی علیه ایران بر اقتصاد این کشور صدماتی وارد کرده است ، افزود : اما این تحریم ها برای تهران ناراحت کننده بوده و شدید نیستند.
نخست وزیر اسراییل گفت : موضوع هسته ای ایران برای اسراییل یک وسواس فکری نیست بلکه احساسی سالم است چون برنامه هسته ای ایران یک تهدید بزرگ برای مردم اسراییل است.
وی افزود : " چتر هسته ای به همراه تهدیدات راکتی از منطقه غزه وضعیت اسراییل را پیچیده تر از گذشته می کند.
نتانیاهو در ادامه با اشاره به وضعیت سوریه گفت : فشارها علیه اسد روز به روز بیشتر می شود اما مشخص نیست که فردای سقوط حکومت اسد در سوریه چه اتفاقی خواهد افتاد؟
وی افزود : اسراییل خود را آماده کرده تا مرز جولان به مرز ترور تبدیل شود.
قبل از این، چین هزینه های خرید نفت ایران را می پرداخت و جداگانه خود هزینه های انتقال نفت از ایران به کشورش را برعهده می گرفت اما هم اکنون تلاش می کند تا ایران خود هزینه های انتقال نفتش به چین را بپردازد.
---------------------------------------------------------
منابع آگاه در پکن گفته اند که تحویل میلیون ها بشکه نفت خام از ایران به چین، به دلیل اختلاف نظر میان شرکت پالایش نفت سینوپک چین و شرکت ملی نفتکش ایران درباره شرایط انتقال نفت از ایران به چین با تاخیر مواجه خواهد شد.
به گزارش عصر ایران به نقل از رویترز، چین به دلیل تحریم های اتحادیه اروپا نمی تواند از نفتکش های خود برای انتقال نفت ایران استفاده کند و مجبور شده واردات روزانه نیم میلیون بشکه نفت خام از ایران را به شرکت ملی نفتکش این کشور بسپارد.
براساس تحریم های اتحادیه اروپا، کشورهای عضو این سازمان ارائه خدمات بیمه به کشتی های تعامل کننده با ایران را متوقف می کنند.
پکن از تهران خواسته است تا هزینه های انتقال نفت از ایران به بنادر چین را برعهده بگیرد.
این در حالی است که قبل از این، چین هزینه های خرید نفت ایران را می پرداخت و جداگانه خود هزینه های انتقال نفت از ایران به کشورش را برعهده می گرفت اما هم اکنون تلاش می کند تا ایران خود هزینه های انتقال نفتش به چین را بپردازد.
منابع آگاه به رویترز گفته اند: تاکنون هیچ نفتکشی برای انتقال 12 میلیون بشکه نفت خام از ایران به چین در 20 روز نخست ژوئیه رزرو نشده است.
یک منبع آگاه در بخش نفت ایران که خواست نامش اعلام نشود گفت: مشکلی بین شرکت ملی نفتکش ایران و شرکت یونیپک بخش بازرگی شرکت چینی سینوپک درباره انتقال نفت وجود دارد.
این مقام مسئول اضافه کرد: یونیپک رقمی را پیشنهاد کرده است و شرکت نفتکش ایران در حال بررسی آن است امیدواریم که به سرعت این موضوع حل شود.
شرکت یونیپک در ماه گذشته میلادی از تهران خواسته بود تا هزینه های انتقال نفت ایران به چین را خود برعهده بگیرد و قیمت های ارائه شده برای نفت خام نیز شامل هزینه های بیمه و انتقال نفت باشد.
یک بازرگان چینی نفت خام هم گفت: امید دارم و معتقدم که طرف ایرانی برای حل این مشکل فنی کوچک همکاری خواهد کرد. نباید زمان را از دست داد. بدون این وضعیت، ایرانی ها حتما ضررهای زیادی را متحمل خواهند شد.
یک سایت خبری در سوریه نوشت ارتش این کشور با استفاده از تسلیحات ساخت ایران، هواپیمای نظامی ترکیه را سرنگون کرده است.
به گزارش عصر ایران ، روزنامه فرامنطقه ای القدس العربی چاپ لندن در گزارشی به نقل از سایت "عکس السیر" سوریه نوشت: یک کارشناس سوری گفت که اسلحه ای مورد استفاده توسط پدافند ارتش سوریه برای سرنگونی هواپیمای نظامی اف 4 ترکیه، ساخت ایران بوده و در سال 2010 ، در اختیار سوریه قرار گرفت.
"جهاد مقدسی" سخنگوی وزارت امور خارجه سوریه قبل از این در کنفرانس مطبوعاتی گفته بود اسلحه مورد استفاده برای سرنگونی جنگنده ترکیه، ضدهوایی 23 میلیمتری بود که برد آن حدود دو و نیم کیلومتر است.
این کارشناس سوری که نام او اعلام نشده است به سایت "عکس السیر" گفت: این ضدهوایی مورد استفاده در سرنگونی جنگنده ترکیه در صبح روز جمعه گذشته، ساخت ایران است و از ویژگی های آن می توان به شدت بالای آتشباری این اسلحه اشاره کرد. این ضدهوایی می تواند 5000 گلوله را در هر دقیقه شلیک کند و در شکار هدف، خطایی از این اسلحه دیده نمی شود.
این کارشناس اضافه کرد: جنگنده ترکیه برای اینکه از دید رادارهای سوریه پنهان بماند مجبور شد ارتفاع خود را به تنها 100 متر کاهش داد. خلبانان این جنگنده فکر نمی کردند سوریه دارای ضدهوایی باشد که بتواند این جنگنده را در سرعت 800 کیلومتر در ساعت، مورد هدف قرار دهد اما ناگهان با این نوع از ضدهوایی روبه رو شد و شدت گلوله باران، ابتکار خلبانان ترکیه را از آنها گرفت.
ارتش سوریه روز جمعه گذشته یک فروند هواپیمای نظامی ترکیه را در دریای مدیترانه سرنگون کرد. دمشق می گوید این جنگنده ترکیه، وارد حریم هوایی سوریه شده بود اما آنکارا این موضوع را نمی پذیرد.
روزنامه اسراییلی یدیوت آحارونوت نوشت که آمریکا قرار است 238 موشک کروز "توماهاوک" جدید خود را به پایگاه پنجم دریایی خود مستقر در بحرین منتقل می کند.
به گزارش عصر ایران این روزنامه اسراییلی روز یکشنبه با انتشار گزارشی در این باره نوشت که آمریکا سفارش تولید 361 موشک کروز جدید " توما هاوک " را به یک کمپانی تسلیحاتی این کشور داده است ، که از این تعداد 238 فروند قرار است به پایگاه پنجم دریایی آمریکا در بحرین ارسال شود.
این روزنامه با اشاره به اینکه انتقال این تعداد موشک به منطقه خلیج فارس می تواند بی ارتباط با بن بست موجود در مذاکرات هسته ای نباشد ، مدعی شد که این اقدام آمریکا می تواند نشانه ای از آماده شدن واشنگتن برای یک رویارویی نظامی احتمالی با ایران باشد.
بر اساس این گزارش شرکت آمریکایی "Raytheon" ( ریتون) برنده مناقصه 331 میلیون دلاری ساخت 361 موشک کروز توما هاوک جدید شده است.
یدیوت آحارونوت می نویسد : موشک های جدید کروز سفارش داده شده به کمپانی ریتون ، قابلیت پرتاب از زیردریایی ها و ناوهای ناوگان پنجم مستقر در بحرین را دارد.
بر اساس این گزارش آمریکا از همین نوع موشک های کروز در عملیات حمله به لیبی در سال گذشته نیز استفاده کرده است.
همچنین بر اساس این گزارش وزارت دفاع آمریکا اخیرا سفارش ساخت 17 هزار سیستم تشخیص پیشرفته برای زیردریایی های خود را به ارزش 13 میلیون دلار به کمپانی های تسلیحاتی این کشور ارایه کرده است.